Antwerp Gypsy Ska Orkestra

ANTWERP GYPSY-SKA ORKESTRA înseamnă șapte călători muzicali din diferite colțuri ale lumii, proveniți din trupe de ska și hardcore punk, care au ales să aducă la un loc muzica orchestrelor țigănești din Europa de Est și ritmurile rapide de ska/reggae-ska. Concertele lor sunt ultra-dansabile, explozive, iar unele melodii invită la pogo, transformând-o într-una dintre cele mai molipsitoare orchestre de petrecere și printre cele mai bune trupe temerare ale genului gypsy-ska.

Band of Gypsies

Taraf de Haidouks (România) & Kocani Orkestra (Macedonia), cel mai bun taraf din întreaga lume și una dintre cele mai bune orchestre; Repertoriul nou este scris și aranjat pentru o orchestră de 26 membri și explorează contrastele dintre mărețiile celor două trupe. Viorile sălbatice, țambalurile și acordeoanele tarafului se ciocnesc cu trompetele și percuția orchestrei.

Bollywood Masala Orchestra

Bollywood Masala Orchestra

Cumbus Cemaat

CUMBUȘ CEMAAT Muzica băieților de la Cumbuș Cemaat s-a născut pe malul Bosforului, din cântece vechi culese din Balcani și Orient. În ultimii ani, au devenit foarte populari în Istanbul, cântând în cluburi renumite de world music. Primul lor concert într-un festival a fost la ediția aniversară Balkanik Festival, în 2015, când publicul nu i-a lăsat să coboare de pe scenă timp de 3 ore.

Omar Souleyman

Cel mai apreciat artist levantin al ultimelor decenii vine cu folkul său electric la Balkanik Festival, pentru a molipsi Bucureștiul cu ritmurile orientale contagioase, cu care a străbătut Estul și Vestul și care i-au adus colaborări însemnate cu artiști occidentali, precum Bjork sau Damon Albarn. Va fi primul concert al lui Omar Suleyman la un festival din România.

Orange Blossom

Orange Blossom

Galanìas-Actores Alidos

Galanìas prezintă un repertoriu de cantece pentru femei, bazat pe tradiția sardiniană, refăcute într-o cheie polifonică și inovativă, de către Valeria Pilia, lidera qvartetului. Acest proiect s-a născut din pasiune și respect pentru tradiție.
Galanìas, în sardiniană, înseamnă lucruri frumoase și prețioase, iar Actores Alidos își dedică proiectul muzical prețiozității culturale prezentă în cântecelor femeilor sardinene. Aranjamentul polifonic al Valeriei Pilia este performat a cappella de cinci voci: Valeria Pilia, Elisa Marongiu, Manuela Ragusa, Roberta Locci and Valeria Parisi, acompaniate fie de lanueddas sau acordeonul muzicianului Orlando Mascia, fie de vechi obiecte casnice.

Femeile din Sardinia nu cântau pentru a fi văzute și apreciate, ci pentru a-și liniști și adormi copiii, pentru a jeli trecerea în neființă a persoanelor dragi, pentru a oferi protecție împotriva bolilor, pentru a continua vechi tradiții și ritualuri, dar și pentru a-și ușura muncile zilnice, pentru a-și alunga singurătatea, pentru a-și chema iubiții sau pentru a se amuza, pur și simplu.
Primul CD înregistrat în 2005 de Actores Alidos, produs de Finesterre, a avut un mare succes pe scene internaționale și a fost foarte bine primit în presa europeana. Concertul "Songs of Sardinian Women" a intrat în prestigiosul World Music Festival, prezent pe scene din peste douazeci de țări, printre care Womex în New Castle, Konzerthaus, în Vienna și Manresa Fira Mediterranea în Barcelona. Au primit premii atât naționale, cât și internaționale, au fost emiși pe radio și invitați la televiziuni, în Italia și nu numai.

După proiectele "Laras de Coraddu" și "Su Pitzinneddu", noul Concert Galanìas debutează la sfârșitul anului 2015, iar în 2016, albumulul “Galanìas”, produs de Finisterre, este distribuit în întreaga Europă și în Japonia. Pe acest album își aduc contribuția mari artiști internaționali, precum Sainkho Namtchylak, Ambrogio Sparagna, Raffaello Simeoni, Redi Hasa, Orlando Mascia și Bitti’s Tenores.

AKUIAKU - jam session multicultural w. Fanfare Shukar & Fanfara extraterestră

E a doua oară când Akuiaku bate palma cu Balkanik și de data asta vom merge mai departe cu experimentele muzicale. Am selectat mai mulți artiști din undergroundul românesc contemporan care își vor uni mințile și talentele cu cele ale unor artiști de taraf din Zece Prăjini. Ce va ieși când vechiul se va întâlni cu noul și ruralul cu urbanul?

Vino sâmbătă la Balkanik Festival 6 ca să afli și să dansezi pe o muzică nemaiauzită care va lua naștere pe loc, în fața ta, și nu se va mai repeta niciodată. Vor participa:
FANFARA SHUKAR din Zece Prăjini + FANFARA EXTRATERESTRA:
vioară, caval, tilincă, efecte dubioase la telefon - Sergiu Corbu Boldor (Ad Hoc)
chitară, chitară bass, kazoo și alte inspirații - Igor Antoniuc (Ad Hoc)
sintetizator și duboșenii electro cântate la clape - Andrei Nagy (Ad Hoc)
tobe - Eduard Gabia (Karpov not Kasparov)
synth - Valeriu Borcoș (Karpov not Kasparov)
voce, ukulele - Corina Sucarov (Kepler not Kopernikus)
caval - Octavian Untilă (Alien Lama)
voce - Alexandra Andrieș (Foley'ala)
synth, loop station - Ștefan Botezatu (Poetrip)
voce, kaoss quad - Oana Maria (Poetrip)
didgeridoo - TrickSodus da Muv
voce - Andreea Verde
vioară - Diana Negroiu
synth - Marian Cîtu
percuții - Cosmo
& Sașa Liviu Stoianovici

Sesiunea de improvizatie va fi transmisa integral prin streaming pe radio online DELAHAZE.FM.
fanfareshukar
fanfaraextraterestra

EN RO